Miroslav Beblavý

Koho odporúčajú do komunálnych volieb Mihál a Beblavý?

Autor: Miroslav Beblavý
Publikované október 17, 2018


V komunálnych voľbách kandiduje za SPOLU takmer 900 kandidátov, v každom kraji a v každom okrese na Slovensku. Za týmito kandidátmi a kandidátkami sú naozaj silné príbehy pracovitých a čestných ľudí, ktorí chcú robiť kvalitnú komunálnu politiku pre ľudí. Už 10. novembra môžete rozhodnúť. Kto sú naši 5 najznámejší kandidáti a kandidátky?

 

Matúš Vallo kandiduje na post primátora hlavného mesta Bratislava

Matúš je kandidát na primátora, ktorý začal svoju prípravu roky pred ostatnými. Spolu s viac ako 60 odborníkmi dal za 2 roky dokopy Plán Bratislava – návod na lepšie, moderné, dostupné, rozumné, funkčné, zdravé a kultúrne mesto.

 

 

“Volám sa Matúš Vallo, narodil som sa v Bratislave a toto mesto mám úprimne rád. Ako architekt a mestský aktivista som sa vždy snažil mesto zlepšiť.” – Matúš Vallo.

 

Richard Drutarovský sa uchádza o miesto primátora Prešova

Rišovi sme  vyjadrili podporu ako nezávislému. Po 8 rokoch poslancovania pozná všetky problémy Prešova. Ide mu najmä o transparentnosť a zapojenie šikovných ľudí do riadenia mesta. Prešov sa podľa neho už roky nerozvíja.

 


„Chcem dosiahnuť to, aby obyvatelia Prešova svojmu mestu rozumeli a boli viac zapojení do rozhodovania. Samozrejmosťou je vysoká transparentnosť, čiže transparentné verejné obstarávania a výberové konania,“ – Richard Drutarovský.

 

Katarína Macháčková sa po 8-mich úspešných rokoch uchádza o znovuzvolenie ako primátorka Prievidze

Katke sa už 8 rokov darí v jej programe transparentnosti a oddlžovania mesta Prievidza. V minulých voľbách získala rekordný počet hlasov, čo je v najväčšom meste Hornej Nitry veľký úspech. V najnovšom prieskume nezávislej inštitúcie Transparency International patrí Prievidza do prvej desiatky najtransparentnejších miest na Slovensku.

 

 

“Každoročne investujeme viac ako tri milióny eur na rôzne projekty v meste, predovšetkým do verejného prostredia. Je nespochybniteľné, že sme urobili mnoho práce. A chceme pokračovať aj naďalej. Naše mesto potrebuje pokračovať v začatej práci.” – Katarína Macháčková

 

Igor Petrovčík kandiduje na post starostu mestskej časti Košice – Staré mesto

Igor je aktívny občan a zároveň pôsobí ako poslanec Mestskej časti Košice – Staré Mesto. Za tie roky sa mu podarilo spolu s mnohými dobrovoľníkmi zlepšiť verejné priestranstvá, ktoré vytvárajú skvelý pocit z mestskej časti. Úspešne zabojoval proti EEI a dnes kandiduje na post starostu Starého mesta. Lepšieho kandidáta najdete len ťažko.

 

 

“Až doteraz sme pred voľbami vždy počúvali množstvo sľubov. Ľudí však už konečne zaujímajú výsledky. Napriek tomu, že prevažnú časť kompetencii má mesto a nie MČ, chcem byť starostom, ktorý aj z titulu pozície poslanca mesta, bude s mestom komunikovať a presadzovať riešenia pre nás Staromešťanov.” – Igor Petrovčík

 

Rastislav Kasan kandiduje na post primátora v meste Levice

Právnik Rasťo Kasan je úspešný manažér, ktorý má dlhé roky záujem zmeniť pomery v meste Levice. Je zakladateľ Levického okrášľovacieho spolku, a vždy sa venoval viacerým dobrovoľníckym aktivitám, a to aj počas súčasného pôsobenia poslanca mesta Levice.

 

 

“Nový primátor Levíc musí byť nielen odvážny a morálne čistý, ale mal by byť aj výborný manažér, ekonóm a právnik. A samozrejme mal by byť aj vizionár, ktorý dokáže naše mesto posunúť o veľký krok vpred.” – Rastislav Kasan

V SPOLU máme dôveru voči našim takmer 900 kandidátom v regiónoch, že budú usilovne pracovať na zlepšení samospráv. Ak Vám tiež záleží na Slovensku, podporte ich počas kampane aj v deň volieb 10. novembra.